Ak vás alebo vašu klientku/klienta trápi nepodarené, vyblednuté či príliš výrazné tetovanie, nemusíte sa s tým zmieriť. Existuje možnosť odstrániť ho laserom. Laserové odstránenie tetovania je aktuálne najbezpečnejšou formou ako sa zbaviť nežiadúceho tetovania, vrátane PMU obočia.

Ako odstránenie PMU obočia laserom vlastne prebieha a čo od toho očakávať? Čítajte ďalej. :)

Odstránenie tetovania laserom

Laser odstraňuje tetovanie postupne, a to bez povrchového poškodenia kože. Proces spočíva v tom, že laserové svetlo farbu rozpúšťa, vďaka čomu tetovanie postupne bledne až sa napokon úplne vytratí.

Farba ošetrovaného miesta bude po tejto procedúre bez akýchkoľvek neželaných farebných odtieňov alebo škvŕn.

Ako to prebieha?

Pri prvej návšteve je dôležité zhodnotiť stav tetovania a určiť koľko procedúr bude potrebných na jeho odstránenie. Podľa intenzity pigmentu to môže byť 1-10 ošetrení. Jedno ošetrenie trvá v priemere 15-20 minút, dĺžka sa líši od veľkosti ošetrovanej oblasti.

Počas procedúry klient cíti bolesť podobnú bolesti pri samotnom tetovaní. Dá sa však zmierniť anestetickým krémom.

Čo sa týka ceny, tá sa výrazne líši v závislosti od použitého pigmentu, veľkosti a hĺbky. Orientačne však môžeme povedať, že sa pohybuje okolo 50 € za jedno ošetrenie.

Po ošetrení

Po procedúre sa môže na ošetrovanom mieste objaviť opuch, ten sa však postupne v priebehu niekoľko desiatok minút vytratí (závisí od typu pokožky). Môže sa vyskytnúť aj začervenie, v ojedinelých prípadoch aj drobné pľuzgieriky.

Po ošetrení nie je klient nijako obmedzený v každodenných aktivitách, avšak odporúča sa nevystavovať ošetrované oblasti slnečnému žiareniu.

Kontraindikácie

Odstránenie PMU obočia či bežného tetovania nie je vhodné pre osoby, ktoré:

  • majú olupujúcu sa alebo alergickú pokožku,
  • sú tehotné či dojčiace,
  • trpia infekčným vírusovým alebo bakteriálnym ochorením,
  • sú onkologickými pacientmi,
  • majú sklon ku krvácaniu alebo zlej zrážanlivosti krvi.
odstránenie tetovania

Zdroj:Canva.com

Zhrnutie

Odstránenie tetovania je postupný proces, ktorého dĺžka závisí od pigmentu i veľkosti tetovaného miesta. Musíte sa pripraviť na istý stupeň bolesti, avšak vďaka moderným postupom budete odmenení pokožkou bez nežiaduceho tetovania, škvŕn či farebných nerovností. 

Zdroje: www.pmuhub.com, laserallclinic.com