V dobe rúškovej sme si zvykli, že jediné, čo na tvárach ľudí okolo nás vidíme, sú oči. Na čo tráviť kopu času s celým makeupom, keď ostatní aj tak uvidia len oči?

V tomto článku si teda prejdeme niekoľko
tipov, ako túto črtu zvýrazniť.

1. Použite telovú očnú linku

Vďaka tomuto triku budú oči pôsobiť menej unavene a veselšie. Stačí naniesť matnú linku telovej alebo svetlejšej farby do vnútorného okraja a do kútika oka. Jednoduchý trik, ktorý stojí za to vyskúšať.

2. Zvýraznite mihalnice pomocou kliešťov

Klieštiky sú výborný spôsob, ako vytočiť mihalnice a dodať im wow efekt. Môžete ich pred použitím jemne zahriať - vďaka tomu výsledný efekt vydrží dlhšie.

3. Zvoľte jemnú trblietavú farbu

Ak chcete vyzerať prirodzene, no zároveň zvýrazniť svoje oči, skúste použiť jemný krémový očný tieň. Ak má tento tieň v sebe jemné trblietky - o to lepšie. Dodá to vašim očiam iskru.

4. Experimentujte s farebnými linkami

Ak sa vám pri dennom líčení nechce hrať s tieňmi, za to obľubujete linky, skúste klasickú čiernu vymeniť za inú. Farebná linka môže podčiarknuť farbu vašich očí a nechá ju vyniknúť.

5. Hrajte sa s tieňmi

Chcete viac než len jemnú trblietavú farbu? Žiaden problém. Hrajte sa s rôznymi farbami, kombinujte ich - teraz je na to skvelý čas.

6. Preč s tmavými kruhmi

Nemusíte si nanášať vrstvu makeupu na celú tvár, postačí dobrý korektor pod oči. Môžete zvoliť korektor v lososovej farbe, ktorý stiahne tmavé kruhy alebo si vyberiete rozjasňujúci, ktorý ich prekryje, prípadne môžete tieto dva skombinovať. Avšak nezabudnite, menej je niekedy viac - nechcete predsa vyzerať neprirodzene.

7. Rozjasňovač namiesto očných tieňov

Hoci je na trhu mnoho tieňov, ktoré majú v sebe krásne trblietky, minimalistov určite poteší fakt, že jeden produkt môžu využiť rovno na dva účely. Rozjasňovač môže dodať očiam šmrnc a skryť únavu. Len to s ním neprežeňte.

8. Pritiahnite pozornosť na vnútorný kútik oka

Ak ste fanúšikom no-makeup makeupu, potom je tento tip ako stvorený pre vás. Nemusíte sa hrať s tieňmi ani s linkami, stačí aplikovať trochu jemného rozjasňovača do vnútorného kútika oka a k vnútornej hrane obočia.

9. Uistite, že vám make-up vydrží

Rovnako ako s celým makeupom, ak chcete, aby vám korektor pod očami dlho vydržal a nezaliezal sa, mali by ste použiť dobrý púder. Na trhu je ich veľa, vyberte si taký, ktorý vám najviac vyhovuje a hlavne nedráždi očné okolie.

10. Noste vodeodolnú maskaru

Ak sa chcete vyhnúť tmavým fľakom a uistiť sa, že váš look vydrží, vodeodolná maskara bude asi dobrou voľbou. Nepoužívajte ju však na dennej báze - keďže sa ťažšie odličuje, mohli by ste si zbytočne podráždiť oko.

PRO TIP: Ak sa vám maskary zvyknú otláčať a neviete si s tým rady, skúste pohľadať maskaru s tzv. “tubing” technológiou.

Zdroje:
Canva.com
Tweezerman.com
Smashbox.com
Benefitcosmetics.com
Maybelline.com
Dermstore.com