Tvar obočia môže do značnej miery zmeniť našu tvár. Určite neexistuje jeden štýl, ktorý by pristal každému. Ako však zistiť, ktorý tvar by sa hodil nám či našej klientke v salóne? 

Tvar obočia podľa typu tváre

Podobne ako pri strihu vlasov, aj tvar obočia dokáže vyzdvihnúť určité prvky na našej tvári alebo zakryť iné. A nielen to. Správny tvar obočia nám môže pomôcť vyzerať mladšie, zdravšie alebo živšie. Práve z toho dôvodu by ste mali vedieť zhodnotiť, aký typ by sa hodil vašej klientke. Ak zvolíte ten správny, ona bude nielen šťastná, ale tiež vás odporučí svojim známym.

Poďme sa teda pozrieť, aký tvar obočia zvoliť na základe typu tváre.

Obdĺžniková tvár

Ako vyzerá? Čelo, lícne kosti a sánka sú zhruba rovnako široké, čo vytvára dojem obdĺžnika. Tvár môže pôsobiť pomerne ostro, často je jej dominantou brada alebo sánka.

Vhodný typ obočia: Keďže tvár je dosť hranatá, uistite sa, že obočie nie je príliš klenuté a hranaté. Snažte sa o jemnejší, menej špicatý vzhľad, ale dávajte si pozor, aby ste to neprehnali a nespravili ho príliš okrúhle.

Okrúhla tvár

Ako vyzerá? Najširšia časť tváre je v oblasti lícnych kostí. V tvári nie je vidieť takmer nijaké hrany, nie je ostrá, skôr oblá. Je zhruba rovnako dlhá ako široká.

Vhodný typ obočia: Najlepšou možnosťou je zvýrazniť oblúk na obočí, keďže celá tvár bude pôsobiť menej guľato. Tento oblúk môže pripomínať až striešku, avšak vďaka tomu bude tvár pôsobiť dlhšie.

Srdiečková tvár

Ako vyzerá? Ľudia so srdiečkovou tvárou majú širšie čelo a úzku bradu, ktorá svojou malou šírkou pôsobí ostrejším dojmom. Tento tvar pripomína srdiečko. Líca môžu byť trochu širšie ako čelo.

Vhodný typ obočia: Pokiaľ zvolíte okrúhlejšie obočie, vyvážite ostrosť brady a zjemníte celkové črty. Môžete experimentovať, avšak vyvarujte sa príliš ostrým oblúkom, lebo tie by mohli pôsobiť príliš ostro. Je to na osobných preferenciách, avšak všeobecne sa pre tento typ tváre neodporúča príliš husté obočie, lebo by mohlo ešte viac zdôrazniť širšie čelo.

Oválna tvár

Ako vyzerá? Dĺžka tváre je väčšia než jej šírka. Takisto nie je takmer vôbec hranatá, často však na nej bývajú dominantné lícne kosti.

Vhodný typ obočia: Pri tomto type tváre môžete naozaj experimentovať. Jediné, čo by mohlo pokaziť dobrý dojem je neprirodzený, príliš umelý tvar a farba.

Tvar diamantu

Ako vyzerá? Čelo a brada sú zhruba rovnakej šírky a sú v porovnaní so zvyškom tváre užšie. Najširšou časťou tváre sú lícne kosti. Taktiež môže pôsobiť ostrejším dojmom.

Vhodný typ obočia: Takejto tvári by najviac pristalo obočie oválnejšieho tvaru, žiadne ostré striešky. Vytvorilo by tak súmerný prechod medzi úzkym čelom, širším stredom tváre a opäť úzkou bradou.

Nech už vyberiete akýkoľvek tvar, snažte sa, aby pôsobil čo najprirodzenejšie. Odmenou bude šťastná klientka, pozitívna recenzia a kopa nových objednávok.


Zdroje: Dermstore.com