Každému pristane niečo iné a občas nájsť ten správny štýl či farbu môže byť poriadny oriešok. Bojíte sa, že vám či vašej klientke sa nebude hodiť istá farba alebo odvážnejšia farebná kombinácia? Nútia vás tieto obavy siahať po overených taktikách a stále rovnakých odtieňoch? 

Možno tak seba a svoje klientky oberáte o šancu naozaj podčiarknuť zaujímavé a krásne línie vašej/ich tváre.Pritom stačí, keď dôsledne zvážite farbu a tvar očí. Makeup artistka Keka Heron tvrdí, že práve tieto dva faktory výrazne ovplyvňujú celkový makeup, a ak ich pri líčení neberieme do úvahy, výsledok môže byť nevhodný, nevýrazný či skrátka bez želaného wow efektu.

V tomto článku vám prinášame tipy, ako vyčarovať hviezdny makeup na základe farby očí:
Farby očných tieňov pre zelené oči

Zelené oči

Keďže zelené oči sú stále pomerne raritné, ľahko vzbudia pozornosť a dostanú komplimenty. Avšak, ak chcete skutočne zdôrazniť krásnu zelenú, skúste výraznú čiernu linku vymeniť za niečo jemnejšie. Sivá alebo hnedá linka odvedú pozornosť od tvaru očí a namiesto toho podčiarknu ich zaujímavú farbu.

Čo sa týka farby očných tieňov, makeup artisti odporúčajú rôzne variácie fialovej. A pre špeciálne príležitosti či večerné prechádzky mestom, skúste zvoliť tieň s červeným podtónom v kombinácii so striebornou.
Farby očných tieňov pre modré oči

Modré oči

Pri modrých očiach pravdepodobne automaticky siahate po sýtych či bledomodrých tieňoch, ktoré prirodzene zvýrazňujú farebný tón očí. Avšak tentokrát by ste mohli siahnuť po teplejších tónoch. Modré oči totiž prirodzene priťahujú pozornosť, a to aj bez akéhokoľvek makeupu. Ak siahnete po teplejších jesenných odtieňoch, poskytnete modrým očiam príležitosť skutočne zažiariť.

Medzi takéto tiene patrí napríklad: hnedá, bronzová, oranžová či zlatá. Ak chcete vytvoriť prirodzený look, avšak stále zvýrazniť modré oči, zvoľte na celé očné viečko odtieň champagne.

Farby očných tieňov pre hnedé oči

Hnedé oči

Aj keď je hnedá najrozšírenejšou farbou, nikdy nebude nudná či obyčajná. Práve naopak. Pre hnedé oči existuje široké množstvo zaujímavých farebných kombinácií. Ak máte chuť experimentovať, skúste skombinovať odtiene modrej, zelenej a zlatú, ktorou zvýraznite vnútorný kútik oka. K tomu tmavomodrá linka a hotovo.

Pri makeupe na špeciálne príležitosti, kedy naozaj chcete, aby oči dramaticky vynikli, zvoľte kombináciu medenej a kobaltovo modrej.

Farby očných tieňov pre orieškovo-hnedé oči

Orieškovo-hnedé oči

Orieškové oči, zeleno-hnedé alebo po anglicky “hazel eyes”. Vo svojej podstate kombinácia zelenej a hnedej, ktorých farebné zastúpenie sa akoby mení v závislosti od svetla a okolia. Kvôli tomu je niekedy ťažšie povedať, aká farba bude vyzerať najlepšie. Vo všeobecnosti však takéto oči vyniknú vďaka tmavohnedej a jemnej krémovej doplneným o sýtozelenú linku. S touto linkou však pozor - menej je niekedy viac. 

Nemusíte sa presne držať týchto tipov - nebojte sa experimentovať. Líčenie môže byť zábavnou hrou, pri ktorej sa naučíte, ako zvýrazniť prednosti, pracovať s rôznymi farbami a textúrami a mnoho ďalšieho.

Zdroje: Canva.com, Moodysisters.com