HydraFacial sa stáva čoraz obľúbenejšou procedúrou v starostlivosti o pleť. Je neinvazívna, no napriek tomu účinná a možno ju použiť na takmer akýkoľvek stav a typ pleti. Ošetrenia HydraFacial sú oveľa menej invazívne ako tradičné ošetrenia tváre, napr. chemický peeling alebo laserový resurfacing, ktoré zanechávajú pokožku červenú a podráždenú niekoľko hodín až dní po ošetrení. Vďaka tomu je HydraFacial skvelou voľbou pre dospievajúcich aj dospelých.

Čo je HydraFacial?

HydraFacial je ošetrenie tváre pomocou patentovaného zariadenia na exfoliáciu, čistenie a hydratácie tváre. Tento systém sa využíva na dodanie hydratácie a na odstránenie odumretej kože, nečistôt a zároveň čistí a upokojuje pokožku.

Čistenie, exfoliácia, tvorba kolagénu a uvoľnenie svalov tváre, ktoré poskytuje HydraFacial, pomáha liečiť mnohé z problémov krásy, s ktorými sa dnes ľudia stretávajú.

Dokáže:
  • preliečiť aknóznu pleť,
  • hydratovať a rozžiariť suchú pokožku,
  • zbaviť hyperpigmentácií a jemných vrások
  • omladiť zrelú pleť. 
žena na hydracial
Zdroj: Canva.com

Výhody ošetrenia HydraFacial

Táto procedúra je jemnou, ale účinnou alternatívou k iným ošetreniam tváre. Tu sú niektoré z dôvodov, prečo ľudia HydraFacial milujú:

  • Je vhodná pre všetky typy pleti. Funguje výborne aj na citlivú, aknóznu, suchú alebo mastnú pleť.
  • Konzistentné výsledky. Keďže veľká časť ošetrenia je riadená technológiou HydraFacial, môžete vždy získať kvalitné ošetrenie.
  • Bez podráždenia. Keďže je procedúra neinvazívna, pozitívne výsledky môžete vidieť hneď a bez podráždenia. Dokonca sa odporúča aj pred svadbami alebo udalosťami.
  • Anti-aging schopnostiŠtúdia z roku 2008, na ktorej sa zúčastnilo 20 žien, zistila, že tie, ktoré podstúpili ošetrenie HydraFacial, mali väčší pokles známok starnutia pleti v porovnaní s tými, ktoré používali iba séra. Účinky zahŕňali zníženie veľkosti pórov, úbytok hyperpigmentácie a minimalizáciu jemných vrások.

Priebeh procedúry

Celá procedúra sa v podstate skladá zo 6 krokov a trvá od 30 - 60 minút.

1. krok: Exfoliácia
Pomocou špeciálneho nadstavca sa pleť zbaví odumretých kožných buniek, vďaka čomu bude výrazne hladšia a hebkejšia.

2. krok: Chemický peeling
V salónoch by mali buť k dispozícii rôzne druhy exfoliačných kyselín v rôznych koncentráciách. Po ich aplikácii bude pleť krásne rozjasnená.

3. krok: Hĺbkové čistenie
V tomto kroku sa pleť čistí nadstavcom, ktorý umožňuje využitím vákua odstrániť mazové zátky a ostatné nečistoty. Vďaka tomu bude povrch pleti bude hladší, póry vyčistené a stiahnuté.

4. krok: Antiage sérum
V štvrtom kroku sa prístrojom zapracuje hlbšie do pokožky vybrané sérum s  komplexom aktívnych látok, ktoré redukujú  jemné línie a vrásky.

5. krok: Hydratácia a antioxidanty
Aplikačných nadstavcom sa do pleti opäť nanesie sérum, tentokrát s obsahom kyseliny hyalurónovej a antioxidantmi. Antioxidanty tonizujú a rozjasňujú pleť a kyselina hyalurónová pokožku do hĺbky hydratuje.

6. krok: LED terapia
LED terpia aktivuje bunky kože svetelnou energiou bez vytvorenia poškodenia. Využívajú sa 2 typy svetla:
  • Modré svetlo je určené na mastnú aknóznu pleť. Má antibakteriálne účinky  a znižuje tvorbu mazu.
  • Červené svetlo zvyšuje produkciu kolagénu, spevňuje a stimuluje obnovu kožných buniek.

Ako často procedúru opakovať?

Výsledky sú badateľné už po prvom ošetrení, avšak pre dosiahnutie intenzívnej hydratácie, cielené omladenie pleti, prípadne preliečenie akné, sa odporúča opakovať procedúru 1x týždenne 4 týždne po sebe. Na udržanie výsledku je možné ošetrenie opakovať 1x za mesiac.
Hydrafacial postup
Zdroj: Canva.com

Pre koho je procedúra HydraFacial vhodná?

  • Pre ľudí so všetkými typmi pleti (vrátane citlivej)
  • Pre ľudí s aknóznou pleťou
  • Pre všetkých, ktorých trápia pigmentácie
  • Pre ľudí, ktorí chcú zjemniť vrásky či zlepšiť textúru pokožky

Pre koho procedúra HydraFacial nie je určená?

  • Pre tých, ktorí majú kožné problémy v ošetrovanej oblasti (napr. rosacea)
  • Pre ľudí, ktorí užívajú lieky zvyšujúce fotosenzibilitu pokožky
  • Pre ľudí trpiacich nádorovým ochorením
Hydrafacial pre koho je a nie je určený

Zdroj: Canva.com

Vedľajšie účinky

Na rozdiel od iných kozmetických ošetrení by HydraFacial nemal spôsobovať bolesť ani začervenanie. Vďaka tomu, že je táto procedúra neinvazívna, vo všeobecnosti sa nepredpokladajú žiadne negatívne vedľajšie účinky. Avšak pokiaľ má klient aktívnu vyrážku spôsobenú napríklad rosaceou, je lepšie sa tomuto ošetreniu vyhnúť alebo ho dobre zvážiť.

Okrem toho, po ošetrení by ste sa mali vyhnúť priamemu slnečnému žiareniu a soláriu po dobu 7 dní. 

Cena za ošetrenie HydraFacial

Aj na Slovensku je viacero salónov a kliník, ktoré poskytujú HydraFacial. Cena procedúry sa líši v závislosti od požiadaviek klienta a prístrojovej techniky. Hladina sa pohybuje na úrovni od 30 - 100 €. 

Zdroje: 
Pubmed.com
Centrespringmd.com
Mediskin.sk
Nuclinic.sk
Beautysolutions.sk