Hyperpigmentácia môže byť frustrujúcim problémom, s ktorým často zvádzame dlhé boje. Vedeli ste však, že s ňou môžete účinne bojovať aj v domácom prostredí? Ponúkame Vám 4 tipy, ktoré by ste určite mali dodržiavať ak práve Vás trápia pigmentové škvrny.

  1. Čistenie a hydratácia: Iba čistá a hydratovaná pleť môže byť zdravá a krásna a preto by tieto kroky vo Vašej rutine nemali chýbať. Zvoľte produkty, ktoré sú vhodné pre Váš typ pleti a ich zloženie je šetrné k Vašej pokožke.
  2. Exfoliácia: Pokiaľ sa na Vašej pleti objavujú pigmentové škvrny, bude pre Vás vhodnejšie ak pred mechanickým peelingom uprednostníte chemický peeling. Účinnou látkou v tomto druhu peelingu sú AHA a BHA kyseliny, ktoré Vašu pokožkou šetrne zbavia odumretých buniek.
  3. Slnečná ochrana: Alfou, omegou starostlivosti o pleť je účinná UV ochrana. Je vhodné zvoliť produkt s fluidnou textúrou, ktorý sa ľahko vstrebáva a je vhodný aj pod make-up. Slnečné lúče preukázateľne zvyšujú tvorbu pigmentových škvŕn, takže ochrana pred nimi je nesmierne dôležitá. Vyskúšať môžete napríklad Ochranný omladzujúci krém SPF50 od SOTHYS Paris, ktorý bol navrhnutý tak, aby  Vašej pleti poskytol ošetrenie a ochranu pred fotostarnutím.
  4. Zjednotenie a rozjasnenie pleti: Aby ste dosiahli čo najlepší výsledok, siahnite po produktoch s účinnými látkami. Ako hlavná zložka, ktorá účinne napomáha pri redukcii pigmentových škvŕn sa osvedčil organický extrakt z bielej žihľavy. Pokročilý výskum prišiel s poznatkom, že tento extrakt môže znížiť expresiu až troch kľúčových génov, ktoré sa podieľajú na tvorbe 90% pigmentových škvŕn. Určite siahnite po Zosvetľujúcom sére na tmavé škvrny od SOTHYS Paris. Sérum obsahuje 9 aktívnych zložiek, ktoré účinne bojujú proti všetkým tmavým škvrnám. Vo Vašej rutine by nemala chýbať ani Zjednocujúca rozžiarujúca maska, ktorá obsahuje účinný vitamín C, vďaka ktorému bude Vaša pleť žiarivá a upokojená už po niekoľkých minútach.
Image
Zdroj obrázku: Canva.com, vlastný zdroj

Hyperpigmentácia nezmizne cez noc, ale s týmito tipmi a trpezlivým prístupom si môžete pomôcť k dosiahnutiu žiarivejšej a vyrovnanejšej pleti. Je skvelé ak máte po ruke dôveryhodné a účinné produkty, akými sú aj tie od SOTHYS Paris. Produkty sú vyvinuté špeciálne pre ošetrenie všetkých typov pigmentových škvŕn, 6-krokové ošetrenie poskytuje trojité riešenie: pigmentové škvrny, hydratáciu s zjednotenie pleti.