Individuálny a holistický prístup k Starostlivosti o vašu pleť Bernard Cassière je francúzska profesionálna kozmetika, ktorá je obľúbená a uznávaná po celom svete. Jeho inovatívne a originálne produkty s prírodnými ingredienciami konečne prichádzajú aj na Slovensko. Bernard Cassière zdôrazňuje dôležitosť individuálnej starostlivosti o vašu pleť. Pri starostlivosti o pokožku je prvým krokom stanovenie profilu pleti. Cassière odlišuje profil pleti od typu pleti, pretože profil zahŕňa aj ďalšie faktory, ako je počasie, hormonálne výkyvy, vonkajšie vplyvy a stres.

Tieto faktory spolu s vašim typom pleti tvoria unikátnu kombináciu vlastností pre každú z nás. Preto je dôležité venovať pozornosť týmto faktorom a prispôsobiť starostlivosť o pleť individuálnym potrebám. Salónové ošetrenia s touto značkou sú prispôsobené rôznym profilom pleti a ponúkajú individuálny prístup pre dokonalú starostlivosť. Okrem toho vám kozmetička odporučí aj produkty na domácu starostlivosť, ktoré budú zodpovedať vašim potrebám.

Image
Zdroj obrázku: Canva.com, vlastný zdroj

Profesionálne ošetrenia v salóne a domáca starostlivosť sa vzájomne dopĺňajú a pomáhajú udržiavať pleť v optimálnom stave. Jedným z hlavných charakteristických znakov Bernard Cassière je použitie prírodných ingrediencií z celého sveta. Prírodné látky dodávajú pleti potrebnú výživu a zároveň ju udržujú čistú, sviežu a zdravú.

Z produktovej línie rady Aromatická záhrada, kde sa sila prírody prenáša a odkazuje v bylinkách sme vyskúšali ošetrenie v salóne a následne sme testovali tieto produkty určené na domáce používanie. Táto rada výborne korešponduje s mladšou pleťou, kde sa prejavuje hormonálna nerovnováha a taktiež pre pleť, ktorá ma sklon k hektickému každodennému životnému štýlu. Bernard Cassière sa rozhodol tento problém riešiť priamočiaro a v komplexnom riešení nám prináša odpoveď v tejto bylinkovej rade.

Image
Zdroj obrázku: Canva.com, vlastný zdroj

Organický hydrolát mäty piepornej má sťahujúce účinky a redukuje viditeľné póry, čo vedie k nižšej tvorbe čiernych bodiek. Rozmarínový hydrolát bojuje proti voľným radikálom a podporuje regeneráciu pleti. Šalviový hydrolát reguluje tvorbu kožného mazu a účinne bojuje proti nedokonalostiam spojeným s menštruačným cyklom. Komplex organickej rastlinnej vody z týchto byliniek a AHA kyselinami a aktívnou zložkou, napomáha obnoviť rovnováhu problematickej pleti. Pleť sa výrazne mení pri pravidelnom používaní týchto produktov:

  • Pleť je čistejšia
  • Má lepšiu textúru
  • Maz je výrazne potlačený

Nočný čistiací koncentrát je ideálny pre dopselých s náchylnou pleťou k akné.

Zmatňujúce hydratačné fluid vhodné pre dennú starostlivosť o pleť.

Čistiaca maska v tyčinke je praktická a vysúvacia maska, ktorá absorbuje bleskovo a efetkívne prebytočný maz.

BB stop lesk je naozaj špecifická textúra, ktorá potlačí lesk a zároveň udržuje pleť v dokonalosti a je vhodná aj pod makeup.

Čistiaci S.O.S roll-on je praktická malá zázračná pomôcka, ktorú sme testovali na lokálnych problémových partiách pleti a nedokonalosti lieči a zmierňuje aj vzniknuté zápaly.

Image
Zdroj obrázku: Canva.com, vlastný zdroj

Organický hydrolát mäty priepornej má sťahujúce účinky a redukuje viditeľné póry,
Okrem ošetrení v salóne a používania prípravkov na domácu starostlivosť je dôležité dbať aj na stravu a životný štýl. Zdravá a vyvážená strava, dostatok vody a primeraný spánok majú pozitívny vplyv na pokožku. Svoj rituál krásy môžete oživiť napríklad pitím čajov z týchto prospešných a užitočných bylín, ktoré vyživia vaše telo aj zvnútra.