V ríši plnej prírodných prostriedkov a kozmetiky je mnoho kvetov, ale nie každý má tak veľa účinkov ako aloe vera. Známa pre svoje nespočetné účinky sa používa už mnohé stáročia medzi mnohými kultúrami. Od starovekej krásy až po tú dnešnú a jej výhodou je, že je celkom bežne dostupná. Nie je to žiadna stará neznáma a veľmi radi si ju po teplom lete pripomenieme.

Rastlina plna vitamínov

O tejto rastline je známe, že obsahuje veľa potrebných vitamínov, ktoré sú základnou súčasťou ľudského tela a organizmu. Je bohatá na rôzne vitamíny a aj na antioxidanty, ktoré sú zdraviu veľmi prospešné. Obsahuje vitamíny A, B1, B2, B6, vitamín E a C. Okrem spomenutých vitamínov má aj skrášľujúce benefity. 

Prameň života pre pleť

Aloe vera je skutočný prameň života pre pleť. Jednou z jej najväčších výhod je schopnosť zvlhčovať a hydratovať pokožku vďaka svojej gélovitej konzistencii, ktorá je bohatá na vodu a zanecháva pokožku jemnú, vyživenú a pružnú. 

Taktiež dokáže upokojiť malé ranky na pokožke napríklad po holení. A okrem toho je skvelým hydratačným gélom pri spáleni na slnku a pri uštipnutý hmyzom. Má tiež kladný vplyv na tvorbu kolagénu.

Časom starne aj naša pokožka a preto je vhodné zahrnúť túto rastlinu do každodennej rutiny, pretože obsahuje antioxidanty a základné živiny, ktoré chránia pokožku a bojujú proti základným znakom starnutia ako sú vrásky alebo ochabnutá pokožka. 
Po dlhšom používani aloe very alebo výrobkov z nej pleť vyzerá pružnejšie a mladšie. 
Mnohé ženy, ale aj mužov trápi akné a vyrážky, ktorých je niekedy veľmi ťažké sa zbaviť. aloe vera je vhodná na liečbu týchto nedokonalostí vďaka svojím antibakteriálnym a protizápalovým účinkom. 
Domáca pleťová hydratačná maska: budeme potrebovať porciu lyžice z dužiny aloe vera, lyžicu družiny zo šalátovej uhorky, 6 kvapiek citrónovej šťavy a jednu lyžicu tvarohu. Všetko premiešame na krémovú zmes a môžeme naniesť na pleť, dekolt aj chrbty rúk. Doba pôsobenia 10 až 15 minút.

Starostlivosť o vlasy

Často nás trápia rôzne problémy s vlasmi. Na mnohé vlasové problémy môže byť práve aloe vera riešením. Pomáha pri nadmernom vypadávaní vlasov a skvelo podporuje ich rast. Bojuje proti mastným vlasom a proti lupinám. Pri suchých vlasoch je tiež vhodná na použitie ako regeneračná maska. Existuje mnoho spôsobov jej využitia na rôzne typy vlasov a ich jednotlivé problémy.

Domáca maska na poškodené vlasy: budeme potrebovať gél z jej listov, kokosový olej a biely jogurt. Všetko spolu rozmixujeme v mixéri a hotovú masku nanesieme na vlhké vlasy, rozotrieme a necháme pôsobiť 30 minút. Potom vlasy opláchneme vlažnou vodou. 

Čarovná cesta tejto rastliny je veľmi dlhá a svojim liečivým dotykom a mnohými benefitmi zmenila krásu vlasov a pleti mnohým ľuďom. Prijatím jej do života objavíte čaro rastlín a tajomstvá darov prírody.

Image
Zdroj obrázku: Canva.com