Možno ste už o tomto zázraku počuli. Ak si však stále nie ste istí, čo Olaplex je, a ako funguje, ste na správnom mieste. Načrieme do vedeckého pozadia tohto produktu, aby sme odhalili, čomu vďačíme za výsledný efekt - zdravým, silným, obnoveným vlasom.

Poďme na to!

Čo je Olaplex?

Olaplex v podstate označuje rad siedmich produktov s jedinečnou receptúrou  - 2 z nich sú určené čisto pre kaderníctva, ostatné sú aj na domáce použitie. Tieto produkty majú za úlohu opraviť vlasové poškodenie (spôsobené farbením, chemickou či tepelnou úpravou, environmentálnymi faktormi a pod.), vedúce k zlomeniu väzieb, ktoré narúšajú pevnosť a štrukturálnu integritu vlasov. (zdroj)

Ako Olaplex funguje?

Všetky typy vlasov sú tvorené disulfidovými väzbami. Poškodenie môže spôsobiť, že sa tieto väzby roztrhnú. Všetky produkty od Olaplexu obsahujú zložku, ktorá dokáže tieto väzby obnoviť, vďaka čomu sú vlasy silnejšie než kedykoľvek predtým. Ostanú lesklé, hebké, obnovené a ľahšie sa s nimi manipuluje. 

Zdroj: Olaplex.com

Pre koho je vhodný?

Tieto produkty sú vhodné pre všetky typy vlasov. Z tejto receptúry budú benefitovať dokonca i vlasy, ktoré neboli farbené alebo často tepelne upravované. Vlasové väzby totiž narúšame denne, a to napríklad trením vlasov o vankúš, prisilno stiahnutým vrkočom a pod.

Aké benefity má Olaplex?

Keď sú väzby v poriadku, vlasy sú pevné, hebké a lesklé. Vďaka obnove väzieb sa zlepší celková textúra vlasov - napríklad kučeravé vlasy budú definovanejšie a ľahšie zvládnuteľné.
Olaplex produkty
Zdroj: Andrerichardsalon.com

Aký je rozdiel medzi produktami na domáce použitie a na použitie v salóne?

Olaplex produkty určené pre salóny boli formulované na použitie profesionálnymi kaderníkmi, stylistami a coloristami po chemických úpravách vlasov zákazníkov alebo ako aj samostatne ako špeciálnu procedúru na posilnenie vlasov.
 
Produkty pre profesionálov aj na domáce použitie však obsahujú rovnakú aktívnu látku. Avšak pre maximalizáciu benefitov z tohto obnovujúceho a posilňujúceho systému sa odporúča navštíviť profesionála, ktorý poskytne zákazníkovi kompletnú komplexnú kúru.

Dá sa to s Olaplexom prehnať?

Najlepšie je všetko používať s mierou, avšak vo všeobecnosti platí, že s Olaplexom sa to nedá prehnať. Keďže väzby vo vlasoch sa narúšajú na dennej báze, Olaplex má stále čo robiť.

Zdroje:
Dermstore.com
Olaplex.com