Chcete poznať tajomstvo nedbalých, naoko strapatých, no pôvabných vĺn? Texturizačný sprej. Tento produkt zvládne viacero vecí naraz: vytvára objem, definíciu, absorbuje mastnotu a podporuje dlhotrvácnosť účesu. Je to v podstate mix suchého šampónu a spreju s morskou soľou (ktorý pomáha vytvoriť vlny ako od mora). Funguje skvele na akýchkoľvek vlasoch. Stále vás neohúril? Poďme si teda povedať viac.

Aký je rozdiel medzi lakom na vlasy a texturizačným sprejom?

Napriek tomu, že oba tieto produkty pomáhajú predĺžiť trvácnosť účesu, je medzi nimi viacero podstatných rozdielov. V prvom rade texturizačný sprej je ľahší než lak a zanecháva vlasy mäkké na dotyk. Lak je skvelý na uhladenie odstávajúcich vláskov, avšak môže spôsobiť, že ostanú tvrdé a zlepené. Niektorí ľudia s vlnitými vlasmi dokonca tvrdia, že lak ich vlasy zaťažuje.

Texturizačný sprej dodáva vlasom objem a vytvára ten na pohľad strapatý, no chic vzhľad bez toho, aby vlasy zalepil či zaťažil. Viaceré texturizačné spreje tiež obsahujú zložky, vďaka ktorým absorbuje prebytočný maz, a teda môže fungovať ako suchý šampón.
Obrázok: Výhody texturizačného spreja
Zdroj: Youtube.com/Amber Scott

Výhody texturizačného spreja

Benefitov texturizačného spreja je viacero, mnohé sme si spomenuli už na začiatku článku. Patrí tu napríklad: dodanie či podporenie definície vlasov (alebo jednoducho vytvorenie bohémskych vĺn ako od mora) a parádny, no prirodzene pôsobiaci objem. Môžete využiť texturizačný sprej, aby ste podporili prirodzenú vlnitosť svojich vlasov, vytvorili chic look alebo pridali objem a textúru pri vytváraní rôznych účesov.

Mnoho ľudí využíva texturizačný sprej pri natáčaní vlasov, aby vlnám pridali živosť, avšak ak máte prirodzene vlnité vlasy, tento sprej ľahko nahradí vašu kulmu či žehličku. Prirodzene podporí štruktúru vašich vlasov bez akejkoľvek tepelnej úpravy. 

Okrem toho sa tiež tento sprej využíva ako koncový produkt pri vytváraní najrôznejších účesov, aby dodal objem, ale tiež ho ľahko zafixoval bez zlepenia, ako sa to môže stať pri použití laku.

Obrázok: Texturizačný sprej na vlasy
Zdroj: Canva.com

Pre ktorý typ vlasov je texturizačný sprej vhodný?

Ako sme si povedali už na začiatku, texturizačný sprej je skvelý pre všetky typy vlasov. Dodáva objem rovným vlasom a vlnovláskam či kučeravým pomáha s definíciou. Avšak ako to už býva, nie každý texturizačný sprej sadne každému. Možno budete musieť vyskúšať pár značiek, kým nájdete ten správny. Alebo ho nájdete na prvú. Taktiež si dajte pozor na aplikované množstvo - začnite pár streknutiami a v prípade potreby postupne pridávajte.

Zhrnutie

Texturizačný sprej môžete využiť napríklad v prípade, že:

  • chcete vlasom dodať objem,
  • potrebujete zamaskovať či odstrániť mastnotu,
  • chcete zvýrazniť prirodzenú vlnitú či kučeravú štruktúru vašich vlasov,
  • sa snažíte o strapatý, ale chic look,
  • hľadáte spôsob, ako oživiť a ľahko zafixovať váš účes.
Zdroje:
Airrprofessional.com
Cosmoandcompany.com