Zimné obdobie je nielen časom darčekov, snehu a pečenia, ale aj nosením rôznych čiapok, klobúkov a čeleniek a pre všetky ženy je to časom, keď nie vždy presne vedia, ako si správne učesať vlasy tak,  aby sa im nezničili pod čiapkou, alebo pri nosení zimnej čelenky. Zimná čiapka je nevyhnutnosťou počas zimných mesiacov,  ale nie vždy je praktická a vhodná k našim hlavne dlhým vlasom. 

Existuje veľmi veľa účesov a rád, ako si vytvoriť krásny účes, ktorý bude skvelo vyzerať s čiapkou alebo čelenkou. Od copov až po vrkoče. V dnešnom článku vám prinášame rady a tipy, ako si vytvoriť krásne a elegantné účesy vhodné pri nosení čiapky alebo čelenky.

Bublinkový chvost - tento účes znie veľmi záujímavo a je veľmi jednoduchý a rýchly, takže keď nemáte čas, tak tento účes je pre vás ako stvorený. Najskôr si učešeme cop, môže byť vysoký alebo nízky. Postupne budeme pridávať gumičky. Za každou gumičkou vynecháme miesto a tým vytvoríme bublinkový efekt. Môžete použiť gumičky rôznych materiálov a farieb a tiež namiesto jedného copu si môžete učesať aj dva, tak ako je to na obrázku z ľavej strany.

  Zdroj: www.devita.net  www.thewonderforest.com

Nízke drdoly sú častokrát spojené s baletom, ktorý je veľmi romantický a kúzelny a patrí k zimnému obdobiu, a preto aj drdoly dokážu na vlasoch vyčarovať krásny romantický vzhľad, ktorý sa dá veľmi pekne skombinovať s čiapkou alebo čelenkou a celé to vyzerá úhľadne. 

Tento rýchly a jeden z najznámejších účesov je veľmi jednoduchý. Stačí si vlasy rozdeliť na dva nízke copy a každý z nich pekne zakrútiť do drdola na zátylku hlavy a zafixovať gumičkou.
Tip: pre lepšie udržanie drdolov je dobré najskôr copy stiahnuť do gumičky a následne okolo nej zakrútiť zvyšné vlasy do drdola. 

Nízky cop patrí medzi najklasickejšie účesy. Dá sa nosiť každý deň. Vyžaduje minimálny styling a hodí sa ku každému tvaru tváre alebo aj k rôznym príležitostiam. Existuje množstvo spôsobov ako si ho učesať. Môže byť hladký alebo dramatický. Dá sa k nemu pridať množstvo vlasových doplnkov, ktoré by mu dodali dokonalý šmrnc.

 

Zdroj: www.sheerluxe.com  www.lorealparisusa.com

Rybacie vrkoče patria medzi najobľúbenejšie účesy vôbec. Sú vhodné pre každú príležitosť a dajú sa učesať rôznymi spôsobmi a vždy vyzerajú skvelo. Rybacie vrkoče sú veľmi jednoduché a praktické. Treba si hlavne zapamätať, že rybie vrkoče sa pletú len z dvoch prameňov. Vlasy si rozdelíme na dve hrubé polovice a z jedného prameňa oddelíme z vonkajčej strany tenký pramienok a preložíme ho smerom do vnútra, tento pramienok sa stane súčasťou druhého hrubého prameňa. Tento istý spôsob zopakujeme z druhej časti prameňa a opakujeme až kým nebudu všetky vlasy zapletené do vrkoča.
Tip: pramene vlasov vždy pevne utiahneme, aby nám po čase nevychádzali z vrkoča.

Klasicé zapletané vrkoče sú istota. Každý ich má rád a sú veľmi jednoduché na učesanie. Dajú sa učesať rôznymi spôsobmi a pri nosení čiapky alebo čelenky vždy vyzerajú perfektne. Tiež sa dajú veľmi pekne ozdobiť napríklad rôznymi malými perličkami alebo stužkami. 

Zdroj: Canva.com

Zima je tu a preto príjmite tieto zimné dni, ako skvelým dôvodom pre vyskúšanie nových účesov, ktoré nielen že sú veľmi jednoduché a elegantné, ale tiež skvelo vyzerajú počas nosenia čiapky alebo čelenky. Od elegantných vrkočov až po konské chvosty bez námahy. Pamätajte, že kľúčom k úspechu zimných vlasov je prispôsobivosť. Pohrajte sa s týmito štýlmi, kombinujte ich a nebojte sa pridať svoj vlastný vkus. Koniec koncov, zima je čas na oddych a relax. Či už sa teda prechádzate zasneženou krajinou alebo popíjate horúci čaj pri krbe, zostaňte v teple štýloví a vaša cesta so zimnými účesmi bude rovnako vzrušujúca ako sezóna samotná.