Zdroj obrázku: www.tuvie.com
Technológie vstúpili do každej sféry nášho života. Zmenili spôsob, akým cvičíme, jeme a dokonca aj vyzeráme. Kozmetický priemysel taktiež prijíma technologické inovácie a posúva úroveň svojich výrobkov na nový level. Akým spôsobom ovplyvňujú technológie, napr. tak nadčasovú kozmetiku ako je rúž?

Kozmetické giganty, napríklad L'oreal, Shiseido a Estée Lauder, začleňujú digitalizáciu a technológie do vytvárania, výroby a distribúcie kozmetických produktov na zlepšenie zákazníckej skúsenosti. Jedným z trendov, ktorý práve dobýja kozmetický priemysel je personalizovaný make-up.

Kozmetické inovácie

Značka Yves Saint Laurent je spájaná skôr s luxusom, červeným kobercom a gala večermi. Len ťažko by niekomu napadlo, že vo svojom portfóliu ukrýva “tlačiareň rúžov”. Aspoň tak by sme mohli ich YSL Rouge Sur Mesure v jednoduchosti nazvať.

V skutočnosti však túto technológiu vyvinula spoločnosť L'Oreal, ktorá značku Yves Saint Laurent Beauty vlastní.

L'Oreal je jednou z najväčších kozmetických spoločností na svete. Neustále investuje do vývoja novej generácie kozmetických technológií. Vytvorili UV senzor, ktorý dokáže zistiť hodnoty pH vašej pokožky, systém šetriaci vodu v kaderníctvach, vlastnú „digitálnu“ líniu make-upu a na veľtrhu CES 2020 predstavili Perso – tlačiareň na personalizovanú starostlivosť o pleť. Toto zariadenie je základnou technológiou, ktorá poháňa YSL Rouge Sur Mesure. Jediný rozdiel je v tom, že namiesto sér toto smart zariadenie vytlačí rúž.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa L'Oréal Groupe (@lorealgroupe)

YSL Rouge Sur Mesure

YSL Rouge Sur Mesure funguje tak, že ho cez bluetooth spárujete so svojím smartfónom a potom do neho vložíte tri kazety s rúžmi. Každá kazeta patrí do určitej farebnej palety – červená, ružová, oranžová, nude – a každá trubica má svoj vlastný NFC štítok. Tento štítok umožňuje zariadeniu rozpoznať každú kazetu, jej dátum spotreby a koľko farby v nej zostáva. Pri prvom vložení kaziet sa zobrazí výzva na kalibráciu a potom môžete začať. Celý proces trvá asi päť minút.

Každá farebná paleta dokáže vygenerovať až 1 000 odtieňov, takže ak si kúpite všetky štyri, môžete získať až 4 000 odtieňov!

Ako si namiešam svoj rúž?

K ovládaniu YSL Rouge Sur Mesure musíte mať vo svojom smartfóne nainštalovanú aplikáciu a spustený bluetooth. Po úvodnej kalibrácii sa môžete začať hrať na alchymistov. 

 

Svoj vlastný rúž môžete namiešať viacerými spôsobmi:

  • Vyberiete si odtieň z farebného spektra v aplikácii.
  • Odfotíte rúž, ktorého odtieň chcete dosiahnuť, prípadne iný objekt alebo fotku, na ktorej sa daná farba nachádza.
  • Odfotíte si svoj outfit a aplikácia vám sama ukáže, ktorý odtieň rúžu sa k nemu hodí, alebo ktorý, naopak, s ním výrazne kontrastuje.

Akýkoľvek odtieň, ktorý si vygenerujete, si môžete uložiť v aplikácii a vytlačiť ho kedykoľvek budete chcieť.

Z čoho sa YSL Rouge Sur Mesure skladá?

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa YSL Beauty Official (@yslbeauty)

Spodná časť zariadenia sa vyklopí a odhalí tri sloty pre kazety. Disk hore je vlastne prenosný kompakt, ktorý sa dá odpojiť, aby ste si mohli vziať rúž.

Medzi tým, ako dáte aplikácii pokyn na vytvorenie rúžu a jeho samotným vytvorením v tlačiarni, prejde len pár sekúnd. 

Navyše, v rámci aplikácie máte možnosť vyskúšať si, ako by vám daný odtieň sedel ešte predtým než ho vôbec vytlačíte. Táto funkcia výrazne pripomína AR filtre na Instagrame či TikToku.

Súčasťou balenia je vysúvací štetec na pery, ktorý sa magneticky pripája k zadnej časti zariadenia. Bez ohľadu na to, čo si myslíte o tom, ako zariadenie vyzerá, musíte uznať, že je šikovné a funkčné.

Výhody a nevýhody

Výhody

  • dokáže namiešať až 4000 odtieňov
  • jednoduchosť používania
  • viaceré šikovné funkcie
  • nahradí ostatné rúže

Nevýhody

  • vysoká cena zariadenia (v prepočte takmer 300 €)
  • potreba dokupovať farebné kazety (1 kazeta = v prepočte cca 87 €)
  • na Slovensku ťažšie dostupný

Zhrnutie

Rouge Sur Mesure je technologickou vychytávkou, ktorá v sebe skĺbila high-tech zážitok a intuitívne používanie, ktoré zvládne každý. Používanie tohto zariadenia si nevyžaduje žiadne špeciálne technické znalosti, no vyvoláva dojem luxusu a skutočného zážitku z používania. Nevýhodou je, pravdaže, vysoká cena, ktorá je však pre povahu produktu očividná. 

Rouge Sur Mesure je zariadenie určené pre bežných používateľov, ale taktiež sa môže stať súčasťou výbavy kozmetického salónu. Svojou unikátnosťou určite ohúri klientelu.