Vo svojom makeup arzenáli máte iba jeden typ korektoru? Napravte to! Pre bezchybne vyzerajúcu pleť by ste mali použiť hneď niekoľko korektorov - každý v inej farbe.

Biskvitová farba korektoru

Aj keď je názov tejto farby nie je v našich končinách veľmi známy, v podstate ide o farbu typickú pre bežný korektor. Žltooranžový odtieň neutralizuje modré tóny, vďaka čomu tmavé kruhy a unavené oči zmiznú raz-dva.
 

 Ako používať korektor biskvitovej farby?

Ak chcete pôsobiť prirodzene (no-makeup makeup), stačí ak korektorom spravíte pár malých bodiek pod očami a prstami (hubkou alebo štetcom) rozotriete do stratena. Pri väčšine korektorov je menej viac - navyše, ľahšie korektor pridáte, ako uberiete.

Pokiaľ však potrebujete silné krytie, namiesto bodiek aplikujte korektor plynulým potiahnutím smerom od vnútorného k vonkajšiemu kútiku oka.
Obrázok korektor biskvitovej farby
Zdroj: Bobbi Brown

Žltý korektor

Žltý korektor neutralizuje hyperpigmentácie či fľaky s modrým alebo fialovým podtónom.To znamená, že ho môžete využiť na zakrytie tmavých kruhov pod očami, ale aj viditeľných žiliek na tvári. To platí pre osoby so svetlou pokožkou, avšak ľudia s tmavšou pokožkou by mali namiesto žltej siahnuť skôr po oranžovej.

Ako používať žltý korektor?

Aplikujte korektor do stredu viečka a jemne ho prstami rozotrite. Spravte bodku pod vnútorný aj vonkajší kútik oka a na najnižší bod vašich tmavých očných kruhov (čím sa vytvorí pomyselný trojuholník). Začnite ho rozotierať od línie mihalníc smerom nadol k lícnym kostiam.
Obrázok žltý korektor
Zdroj: Cheapasf.blogspot.com

Zelený korektor

Zelená farba eliminuje alebo zmierni červenú, čo v praxi znamená, že zeleným korektorom prekryjete začervenané miesta, vyrážky a stopy po akné.

Ako používať zelený korektor?

Aplikujte malé množstvo korektora na vybrané miesto a jemne ho vpracujte do pokožky. Ak ho chcete využiť na zamaskovanie vyrážky, dávajte si pozor, aby ste ju nepodráždili - korektor musíte aplikovať opatrne.

Obrázok zelený korektor
Zdroj: Makeup.com

Červený korektor

V mnohých makeup návodoch môžete vidieť, že červená sa využíva na zamaskovanie kruhov pod očami. Avšak pozor, ak máte bledú pokožku - červená by mohla aj pod makeupom vo farbe vašej pleti kričať. Pre bledé typy sa odporúča skôr ružový korektor.

Ako používať červený korektor?

Aplikujte malé množstvo farebného korektoru na tmavé kruhy a vpracujte do pleti. Následne ho prekryte korektorom vo svojej prirodzenej farbe alebo makeupom.

Obrázok červený korektor
Zdroj: Herzindagi.com

Fialový korektor

Tento korektor ocenia najmä ľudia so žltým podtónom pleti. Je totiž výborný na neutralizáciu žltej, ale tiež na rozžiarenie pleti. Svetlé typy alebo ľudia so studeným podtónom ho však môžu spokojne vynechať.

Ako používať fialový korektor?

Naneste na miesta, ktoré chcete zneutralizovať a vpracujte do pokožky. Ako pri všetkých korektoroch majte na pamäti - menej je niekedy viac.

Obrázok fialový korektor
Zdroj: Zula.sg

Zhrnutie

  • Biskvitová (telová, príp. broskyňová) - prekrytie tmavých kruhov a drobných nedokonalostí.
  • Žltá - neutralizácia hyperpigmentácií, žiliek či modrín.
  • Zelená - zakrytie začervenaných miest a vyrážok.
  • Červená - neutralizácia tmavých kruhov pod očami.
  • Fialová - rozžiarenie pleti, neutralizácia žltej.
Zdroje:
Kindlyunspoken.com
Shefinds.com