Vejáriky vrások, suchá pokožka či ochabujúca pleť - to všetko sú prirodzené prejavy starnutia, za ktoré sa však určite netreba hanbiť. Každá takáto drobnosť nás robí jedinečnými a rozpráva náš životný príbeh.

Ak však chcete tieto prejavy zmierniť, existujú viaceré spôsoby ako na to. Ak nechcete skúšať rôzne kozmetické procedúry ako napríklad ozonizáciu, zamerajte sa na starostlivosť o pleť a správnu makeup rutinu.

V tomto článku si spoločne povieme hneď 6 tipov pre líčenie zrelej pleti, ktoré vám uberú rôčky a vyslúžia plno komplimentov.

Najprv pleť, potom makeup

Základom krásneho makeupu je v prvom rade zdravá a hydratovaná pleť. Toto pravidlo je pri zrelej pleti obzvlášť dôležité. Vhodná rutina udrží pokožku zdravú a hebkú, vďaka čomu bude na nej makeup lepšie držať a pôsobiť prirodzenejšie.

Zamerajte sa teda na dôkladnú starostlivosť o pleť. Čistite si ju ráno i večer kvalitnými, no šetrnými čistiacimi produktami a zostavte si rutinu, ktorá najlepšie vyhovuje potrebám vašej pleti.

Skúste sa zamyslieť nad tým ako vyzerá mladistvá pleť, a snažte sa to napodobniť. Vo väčšine prípadov si pod tým predstavíme sviežu, lesklú pokožku a ružové líčka. Skúste preto voliť kozmetiku, ktorá dodá vašej pleti zdravý lesk a jemne ju vyplní.

Mnoho ľudí si obľúbilo nanášať v poslednom kroku svojej pleťovej rutiny alebo tesne pred aplikáciou makeupu pár kvapiek pleťového oleja.

Pri výbere lícenky buďte opatrní

A sme pri ružových líčkach.

Lícenka dodá do tváre jemný záblesk farby, vďaka ktorej vytvoríte vytúžený mladistvý vzhľad. Avšak pri jej výbere by ste sa mali zamyslieť nielen nad vhodnou farbou, ale aj umiestnením a konzistenciou.

Pre zrelú pleť je všeobecnejšie vhodnejšia krémová lícenka (to isté platí aj pre bronzer), pretože tá prirodzene splynie s pleťou a nezvýrazní suché miesta. Čo sa týka umiestnenia, skúste namiesto stredu líc aplikovať lícenku o čosi vyššie.

Menej je viac

Opatrné nanášanie make-upu na správne miesta – a vyhýbanie sa ostatným – vám môže okamžite ubrať pár rokov. Kľúčom je nenanášať hrubú vrstvu makeupu na celú tvár, ale v tenkých vrstvách len na oblasti, kde ho potrebujete.

zrelá pleť

Zdroj: Canva.com

Čím krémovejšie, tým lepšie

Púdrové produkty sú síce jednoduchšie na dodatočnú re-aplikáciu počas dňa, ale krémové produkty sú pre zrelú pleť omnoho vhodnejšie.

Krémové produkty totiž dodávajú mladistvý lesk a pomáhajú vťahovať vlhkosť do pokožky. Ďalším bonusom je, že pri krémových receptúrach je menej pravdepodobné, že sa usadia do jemných vrások.

Skúste tónovací krém

Namiesto vysoko krycieho makeupu, ktorý býva často ťažký a vysušujúci, zvážte radšej použitie tónovacieho krému (nájdete aj pod názvom tinted moisturizer). Tie majú síce nižšie krytie, avšak vďaka tomu pôsobia prirodzenejšie a je nižšia pravdepodobnosť, že sa vám zalezú do vrások.

líčenie pre staršiu pleť

Zdroj: Canva.com

Vymeňte linku

Viacerí makeup artisti odporúčajú vymeniť čiernu linku za hnedú. Očná linka totiž zvýrazňuje oči, čím odvádza pozornosť od vrások či iných prejavov starnutia pleti. Avšak s hnedou farbou dosiahnete prirodzenejší vzhľad.

Zhrnutie

6 tipov pre líčenie zrelej pleti:

  • Najprv pleť, potom makeup.
  • Pri výbere lícenky buďte opatrní.
  • Menej je niekedy viac.
  • Čím krémovejšie, tým lepšie.
  • Skúste tónovací krém
  • Vymeňte linku.

Máte nejaké overené tipy, ktoré sme v tomto článku nespomenuli? Napíšte nám do komentára. :)

 

Zdroje: www.newbeauty.com