Zdroj: Canva.com
Dosiahnutie dokonalého make-upu nemusí byť zložité ani časovo náročné. Vďaka týmto praktickým tipom a trikom sa už nebudete pred zrkadlom cítiť frustrovane. Bez ohľadu na to, či ste začiatočníčka alebo profík, určite sa z týchto užitočných rád niečo naučíte alebo inšpirujete.

Lyžička pri nanášaní maskary

Stráviť dlhé minúty tieňovaním, dolaďovaním a majstrovaním perfektného očného líčenia, len aby sa nám maskara pri jej nanášaní otlačila na viečka? Nočná mora.

Vďaka tomuto triku sa môžete tohto otravného problému definitívne zbaviť. Všetko, čo potrebujete, je lyžica z vašej kuchyne. Stačí pri aplikovaní maskary umiestniť koniec lyžičky za mihalnice. Teraz všetky zvyšky alebo prebytočný produkt skončia na zadnej strane lyžice namiesto vašich viečok.

Rovnaká farba pier a líčok

Zladením farby pier s lícami vytvoríte krásny a prirodzený vzhľad. Ak doma nemáte viacúčelový produkt určený na líca aj pery, nevadí. Stačí si trochu obľúbeného rúžu naniesť na chrbát ruky a potom prstom rozotrieť po lícach. Ak je rúž matnejší, zmiešajte ho s troškou krému a potom naneste na líca. Voilá, krémová lícenka je na svete!

Nech rúž vydrží dlhšie

Či už je to pohár na víno alebo líce vášho manžela, rúž má talent skončiť všade, len nie na perách. Ak chcete, aby váš rúž vydržal dlhšie (a neotláčal sa ako bláznivý), skúste použiť tento šikovný trik.

Po nanesení rúžu si priložte na pery vreckovku a aplikujte cez ňu transparentný púder. Samotný púder by mohol zmeniť odtieň vašich pier, ale použitie vreckovky ako štítu ich ochráni pred zosvetlením alebo zmatnením.

Peeling pier

Ak chcete, aby boli vaše pery hladké a jemné, skúste si na ne aplikovať jemný peeling. Fyzická exfoliácia (peeling) pomôže odstrániť suchú pokožku na perách a zanechá ich hladšie, jemnejšie a pripravené na aplikáciu rúžu.

Jedna vec, ktorú treba mať na pamäti: peeling na pery by ste mali používať maximálne raz týždenne – ak to s ním preženiete, riskujete podráždenie.

Tesné lemovanie

Tento tip určite ocenia najmä milovníci prirodzeného “no make-up” make-upu. Ide o aplikáciu očnej linky tesne pri línii mihalníc. Nejde o vytvorenie mačacieho vzhľadu ani o nič podobné - cieľom je vyvolať dojem plnšieho vzhľadu. Keďže sa vyžaduje, aby bola linka čo najtenšia, najlepšie ju vytvoríte pomocou štetca na očné linky.

Zahrejte ceruzku

Krémové make-up produkty sa lepšie nanášajú, keď sú zahriate. Ak vám teda kohlová ceruzka na oči ťahá očné viečko alebo jej farebná intenzita slabne, pred začatím líčenia ju mierne zahrejte. Podržte špičku kohlovej ceruzky pod plameňom zapaľovača na sekundu alebo kým nebude lepkavá, potom ju nechajte mierne vychladnúť (vyskúšajte si ju na ruke, aby ste sa uistili, že nie je príliš horúca alebo roztopená) a aplikujte.

Rozžiarte svoje očné tiene pomocou bielej očnej linky

Ak chcete, aby svetlý alebo menej pigmentovaný očný tieň pôsobil na očnom viečku živšie, najskôr naneste bielu ceruzku na celé viečko. Potom aplikujte očné tiene priamo navrch. Podkladová biela linka zintenzívni akýkoľvek odtieň očného tieňa a rozžiari ho.

Zhrnutie

  • Pri nanášaní maskary použite lyžičku.
  • Vytvorte monochromatické líčenie vďaka rovnakej farbe na perách aj na líčkach.
  • Vreckovka a transparentný púder dokážu zafixovať rúž.
  • Ak chcete, aby boli vaše pery hladšie, spravte si peeling.
  • Olemujte mihalnice očnou linkou.
  • Pre sýtejšiu farbu a lepšie kĺzanie po pokožke ohrejte svoju kohlovú ceruzku.
  • Ak chcete zvýrazniť jemnejší alebo menej pigmentovaný očný tieň, použite na celé viečko bielu linku.