So vznikom techniky balayage sa mnoho vecí zmenilo. Viacerí koloristi sa začali špecializovať na túto techniku a zákazníci si zamilovali jemné, akoby slnkom vytiahnuté farebné odlesky. Tradičné melírovanie išlo do úzadia. Balayage totiž využíva iný spôsob nanášania farby na vlasy - pramienky sa držia voľne v jednej ruke a druhou sa na nich nanáša farba plynulými ťahmi štetca. To umožňuje vytvárať farebné prechody rôznej intenzity. Avšak pri tradičnom melírovaní sa využívajú kadernícke fólie a farba sa aplikuje od korienkov vlasov.

Už roky je balayage najpopulárnejšou technikou farbenia vlasov v salónoch. Avšak nedávno začal kaderníckym svetom otriasať nový trend - foilayage

Čo je foilayage?

Foilayage je technika farbenia vlasov, ktorá kombinuje balayage s tradičnými melírovacími fóliami. Vďaka tomu sa dajú vytvoriť výraznejšie farebné prechody, avšak stále sa dbá o zachovanie prirodzenosti.

Ako sa foilayage aplikuje?

Kolorista rozdelí vlasy na niekoľko sekcií. Pramienky, pri ktorých chce výraznejšiu farbu, zabalí do fólií a nechá pôsobiť. Farbu na ostatných pramienkoch nechá pôsobiť voľne bez fólií, teda tak ako pri klasickej balayage.

Kľúčom k úspechu je spôsob, akým kolorista nanáša fólie. Pri tradičnom melírovaní by kolorista nanášal farbivo od korienkov po končeky a potom celú časť zložil do jedného kusu fólie. Avšak pri foilayage sa farba nemusí natierať od korienkov alebo je farbivo aplikované pod určitým uhlom.

Aby sa predišlo zmiešaniu sekcií vlasov s nanesenou farbou a sekcií, ktoré boli zámerne vynechané, kolorista používa dva listy fólie na zakrytie vlasov, čím sa farba počas pôsobenia udržuje dokonale na mieste. Fólie urýchľujú proces zosvetľovania a vytvárajú výraznejší výsledok.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa BALAYAGE / BLONDES (@ryanjameshair)

Aké sú výhody foilayage?

Mnoho ľudí uprednostňuje väčší kontrast farieb, podobný ombré, ale s prirodzenejším výsledkom. Presne to dokáže foilayage ponúknuť. Jej výsledkom je totiž výraznejší balayage efekt, ktorý má krásnu farebnú postupnosť od korienkov po končeky. 

Foilayage je jednou z techník farbenia vlasov s najmenej náročnou údržbou a aj mesiace po jeho aplikovaní vyzerá nádherne ako priamo zo salónu.

Zdroje:
Ourbeautycollective.com
Glamourmagazine.co.uk