Všetci si prajeme, aby sme mohli zmeniť farbu vlasov z tmavej na svetlú rýchlosťou svetla. Avšak realita je taká, že prechod z tmavých vlasov na blond je chemicky intenzívny proces, ktorý pri nesprávnom prevedení môže značne poškodiť vašu hrivu. Aj keď radi považujeme naše vlasy za plátno, v skutočnosti sú to stále len vlasy. Na čo si teda pri farbení vlasov dávať pozor?

Nikto sa nestane blondínkou cez noc

Najbežnejšia mylná predstava o zmene vlasov z čiernej alebo hnedej na platinovú blond je, že na to stačí jedna krátka návšteva kaderníctva. Výrazné zosvetľovanie je však dlhý a intenzívny proces. Stať sa blondínkou môže byť teda dosť časovo náročné.

O vlasy sa treba dobre starať

Pred prechodom na blond by ste sa mali uistiť, že sú vaše vlasy zdravé. Prechod z tmavej na blond môže byť pre ne namáhavý, takže je dôležité užívať vlasové doplnky a používať produkty, ktoré sú bezpečné pre farbu a vlasy dostatočne hydratujú.

História vašich vlasov je tiež dôležitá

Bohužiaľ, blond nie je pre každého. Sú istí ľudia, ktorí by sa tomu mali úplne vyhnúť, napríklad tí, ktorí majú trvalú alebo chemicky narovnané vlasy. Intenzívne odfarbovanie takýchto namáhaných vlasov by im mohlo akurát viac uškodiť.
Z tmavej farby na blond
Zdroj: Canva.com

Dĺžka farbenia je individuálna

Nedá sa úplne predpovedať koľko potrvá kým sa z tmavých vlasov dostanete na blond. Čas sa totiž líši od klienta ku klientovi. Závisí od toho, aká tmavá je prirodzená farba vlasov, a aká je požadovaná farba. Niekedy sú na dosiahnutie požadovanej farby potrebné dve sedenia v kaderníctve a inokedy dokonca viac - na neskoršie doladenie výsledného efektu.

Starajte sa o svoje vlasy

Farba vlasov sa neustále mení. Je to spôsobené vplyvom tepelného stylingu, vystavenia slnku, či podľa toho ako často si umývate vlasy alebo typu produktov, ktoré používate. 
 
Kľúčom k šetrnému prefarbeniu je teda rozložiť celý proces na menšie časti. Ak sú totiž vaše vlasy roky farbené na tmavo, mali by ste im dať viac času. Pri prechode na blond teda choďte postupne.Vždy zosvetľujte len o pár tónov, nechajte vlasy zregenerovať a až potom pokračujte v odfarbovaní.

Na záver

Aj keď pre niekoho môže byť prechod na blond náročný a tŕnistý, ak navštevujete skúseného koloristu a ste trpezliví, vo všeobecnosti platí, že kde je vôľa, tam je aj cesta. Ak sa budete držať týchto rád a tipov svojho koloristu, môžete získať vysnívanú blond a udržať svoje vlasy zdravé.

Rada na záver: Uistite sa, že sa porozprávate s profesionálom a dohodnite si konzultáciu, aby vám kolorista mohol realisticky povedať, či je pre vás blond naozaj to pravé orechové.

Zdroje:
Goodhousekeeping.com
Therighthairstyles.com