Pekná manikúra začína ešte pred modeláciou. Pre dosiahnutie želaného výsledku musíte nechty správne pripraviť. Ako na to? Čítajte ďalej.
01

Umytie rúk a nechtov

V prvom rade nezabudnúť na dôsledné umytie rúk a nechtov. Následná dezinfekcia zabráni množeniu baktérií a plesní.
02

Odstránenie kutikuly

Tu si však musíme objasniť jednu veľmi dôležitú vec, a to, čo je vlastne kutikula.
Podľa jednej z najväčších vedeckých kapacít v nechtovom priemysle Douglasa Schoona je práve kutikula tou najviac nepochopenou časťou nechtov. Mnohé nechtové dizajnérky aj manikérky nazývajú kutikulou iné tkanivá a kutikula je tak nesprávne zamieňaná za eponýchium či proximálnu nechtovú riasu (viď obrázok).
Obrázok štruktúra nechtu
Kutikula je tenká vrstva neživých buniek, ktorá zaceľuje priestor medzi nechtovou platničkou a eponýchiom a spoločne tak tvoria ochrannú bariéru nechtového matrixu.

Na mnohých zákazníčkach je takmer neviditeľná a na iných zas zhrubnutá a až príliš pevne prirastená k eponýchiu. Jej štruktúra je daná primárne geneticky, no rokmi sa prispôsobuje aj tomu ako zákazníčka zaobchádza s rukami. Ak je kutikula tenká a jemná, na jej odstránenie stačí jednou stranou „pusher-u“ zatlačiť eponýchium a druhou stranou „pusher-u“ zoškrabkať kutikulu. Ak je príliš tvrdá a nepoddajná, použite tekutý zmäkčovač nechtovej kožičky, eponýchium aj kutikula sa stanú poddajnejšími. A čo ak má zákazníčka početné zádery a rozstrapkané eponýchium? V takom prípade odstávajúce tkanivo veľmi jemne a opatrne odstráňte klieštikmi alebo nožničkami, aby sa ďalej netrhalo a zákazníčke „naordinujte“ nosenie rukavíc pri domácich prácach a pravidelne používanie olejčeka na nechtové okolie. (zdroj)

03

Zmatnenie nechtu

Keď ste kutikulu odstránili, môžete pristúpiť k zmatneniu nechtov brúsnym blokom alebo pilníkom so zrnitosťou najmenej 180.

Pamätajte, používaním drsnejšieho pilníka a príliš veľkým tlakom na pilník ztenšujete nechtovú platničku, a to predsa nechcete, pretože rečí o tom, ako zákazníčkam zničili gélové nechty tie ich prírodné, sme už počuli dosť. Dajte pozor, aby ste pilníkom neobišli žiadny roh ani záhyb, každé nezmatnené miesto znamená začiatok odchlipu.

04

Odmastenie a vysušenie

Upozornite zákazníčku, aby od tohto momentu nechtami nič nechytala, obzvlášť tvár, vlasy a pokožku. Mastnota na nechte už po pár dňoch spôsobí odchlipovanie materiálu.

Po zmatnení naneste na nechtovú platničku „nail prep“ (možné nahradiť čistým liehom), ktorý ho vysuší a odmastí a následne naneste ostatné prípravné tekutiny a gély podľa odporúčaného postupu výrobcu produktov, ktoré používate. Obzvlášť opatrne nanášajte gél v okolí kožičky , zatečenie gélu je ďalším z dôvodov vzniku odchlipov.

Zdroje:
Nailcarehq.com
Schoonscientific.com